Echt fruitijs!

Wij van Frozzies geloven in écht ijs! Daarom blijven we ver uit de buurt van toevoegingen zoals suiker, kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Onze ijsjes bestaan dan ook uit 100% fruit en vezels. Dat is wel zo lekker en bovendien gezond. We vinden het belangrijk dat je weet wat je eet, daarom laten we graag zien waar onze sappen en purees vandaan komen. We werken enkel met “sustainable” gecertificeerde bedrijven. Ze hebben een Sedex Members Ethical Trade Audit ondergaan, waaruit blijkt dat zij voldoen aan de “ethische” handel in termen van:

 

·       Arbeidsnormen

·       Gezondheid en veiligheid

·       Milieu

·       Zakelijke ethiek

 

 

Ons fruit

Appel

Appels worden met name geteeld voor de vers markt. Een bepaald gedeelte hiervan is niet geschikt voor de vers markt (buitenbeentjes) en wordt door ons verwerkt, dat is wel zo duurzaam! Tijdens de oogst (augustus-november) worden deze verse appels geperst tot troebel sap. Onze appels vinden oorsprong in Spanje en Italië. 

 

Aardbei

In Beneden-Leeuwen in de Betuwe wordt, vanuit reststromen aardbeien van de vers markt, aardbeienpuree gemaakt. Deze aardbeien komen direct van boeren en worden verwerkt tot puree. De aardbeien worden geteeld en verwerkt in Nederland. In Nederland is niet voldoende biologische grondstof van aardbeien beschikbaar om hier biologische puree van te maken. Daarom komt de biologische puree voornamelijk uit Spanje. Spanje is in Europa het grootste aardbeien producerende land.

 

Peer

Ook peren worden met name geteeld voor de vers markt. Een bepaald gedeelte hiervan is niet geschikt voor de vers markt (buitenbeentjes) en wordt door ons verwerkt, dat is wel zo duurzaam! Onze peren komen van Nederlandse boeren.

Blauwe bes

In Beneden-Leeuwen worden uit reststromen die via uitsorteer stations in Nederland binnen komen biologische (en conventionele) blauwe bes puree gemaakt. Dit zijn blauwe bessen die niet geschikt zijn voor de versmarkt omdat ze te zacht, te groot of te klein zijn. 

 

Sinaasappel

Ons sap wordt gemaakt van industrie sinaasappels of klasse 2/3 sinaasappels van de vers markt. Allemaal van de variteit “Valencia”. Dit omdat deze variteit voor vers sap het meest geschikt is om te persen. Bij het proces wordt geen verhitting toegepast, daarom is het sap zo goed van smaak als thuis zelf geperst. 

Mango 

Alphonso mango is de “koning” van de mango’s omdat de smaak hiervan als beste wordt beschouwd. Mango’s worden verbouwd voor zowel industrie als vers markt en tijdens de oogst (mei/juni) omgezet in puree en dan per boot vanuit India naar Nederland verscheept. 

Kokos

De kokosnoten komen uit Indonesië. De kokosnoten worden direct na de oogst omgezet tot kokosmelk. Kokosmelk wordt gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot. Dat wordt geraspt en geweekt in warm water. Door het mengsel te filteren in een kaasdoek en uit te knijpen ontstaat kokosmelk.

Druif

Druiven worden geoogst voor vers markt en wijnmarkt. Het overschot wordt geabsorbeerd door fabrieken die er sap van maken. De druiven komen uit Italië en Spanje

Scroll naar top